Marcus, Innehållsförteckning:

68kg Marcus innehåller efter helgen:

  • 24kg oxkött
  • 16kg bearnaisesås
  • 17kg potatissallad
  • 11kg öl

Bakku shito-ni suwaro

Så äro den bistra men ack så välbekanta dagen då ännu en Saab lämnar mig kommen.

Jag talar förstås om min lanterna i mörkret, min pantflaska i finanskrisen, min franska armhåla i bistra vintertider, min gröna Saab 900. Inte sedan färdigskivat bröd har något skänkt mig sådan glädje som när jag först mötte henne som bara ett barn med 7000 mil på mätaren.
Men ty allt äro förgängligt. För det skall jag säga er. När man kommer hem från en underbar semester och finner att ens käresta inte ens tänder på alla fyra cylindrar, då är skilsmässopapprena så gott som påskrivna.

Men jag, mina vänner, jag studsar tillbaks. Så likt en frånskild medelålders lantbrukare väljer jag en ung importerad modell. Inte från Thailand, vilket annars verkar vara populärt, utan från Nippon. Även om hennes svenska är lite rostig och mitt sinne för japanska lyser med sin frånvaro så förstår vi varandra på ett djupare plan. Vi talar nämligen the international language of love. Så efter ett par tömda flaskor Deutsche Qualitätswein och utan några äktenskapsförord presenterar jag Fumetsu, en Mitsubishi Galant som nyss fyllt 18år.


Skjut inte upp till morgondagen det du kan skjuta ner idag.

Ursäkta att jag är segast i historien med att blogga. Har haft en miljon saker att göra nu under flytten och har tappat suget lite. Jag lovar dock att bättra mig med bloggandet, så sluta inte titta in bara för att jag är en lat jävel.

Här har ni bilderna från floridaresan sålänge. Eller iallafall några av dem.
Resten hittar ni här.















"Likt oblat vid nattvarden gör denna blogg mig beroende"
- Carola Häggkvist

"Nästa års partimanifest består av en länk till plotsligt.com"
- Fredrik Reinfeldt

"Som en snaps till frukostmackan - uppiggande och glädjande"
- Christer Pettersson

"Svenska akademien har hittat sin ledstjärna"
- Horace Engdahl

"Anledningen till varför jag inte stannade kvar i rymden"
- Christer Fuglesang