Det här med att steka...

Jag är ingen brat och försöker ej heller vara det. Men det finns en sak med hela kulturen som intresserar och lockar mig - det här med att steka. Hur gör man? Vad innebär det?
Efter lite forskning hittade jag en instruktionsvideo som redde ut en del av mina frågetecken.



Killen i videon ser ju helnöjd ut och jag förstår honom, jag förstår principen, tror jag.
Det handlar alltså om att ha rätt image, rätt solbrillor, rätt frisyr och rätt kläder. Plötsligt fylldes jag av en enorm eufori över att äntligen ha listat ut denna stora gåta. Glad i hågen som jag var kammade jag håret, tog på mig brillorna och letade fram min allra glassigaste t-shirt.


Likt bitarna i ett pussel föll allting på plats, mitt liv fick en mening. Jag var en stekare, trodde jag.
Nu har jag sett videon om och om igen, jag har anammat livsstilen så gott jag kan men allt jag kommit fram till är att jag fortfarande inte förstår charmen med att steka :(



I'll have my breakfast with a thin slice of whisky please.

Känns aningen sent att komma med en uppdatering om helgen nu, men jag har varken haft tid eller ork så ni får ursäkta mina bad manners.

Fredag

Det märks att mina vänner känner mig ganska väl för fredagens planer slogs fast med det äldsta tricket i boken.
Basse fyllde år i torsdags och ett litet släktkalas var således inbokat i Broby. Jag jobbade samma dag och var därför ganska sliten, men den gamle räven visste precis vad som skulle locka mig.
image261
Basse l- Kommer du på mitt kalas imorgon?
Jag . l.- Nej, jag orkar inte
Basse l- Kom igen nu, det blir skoj
Jag . l.- Nej, ge dig nu!
Basse l- Det blir gratis öl
Jag . l.- När ska jag dyka upp?

Jag hade nog gett med mig ändå tillslut för släktkalas ligger högt på min lista över trevliga get togethers. Jag menar, det finns inte mycket som är mer underhållande än att sitta där som ett frågetecken när äldre, något överförfriskade, herrar går upp i varv och börjar berätta historier om hur Nisse Sillastrybare gav Kalle i Svängen på käften hösten 1975 :)
Efter ett tiotal öl började ögonlocken säcka ihop på mig och en taxi hem beställdes.

Lördag

Som jag skrev innan så var förväntningarna ganska låga inför lördagen. Bilden av en massa inavlade Tyringebor som pimplar moonshine var inpräntad i mitt huvud och avsmaken gjorde sig alltmer påmind.
Det hela blev ju heller inte bättre av jag och Basse är de två största idioterna i Sverige.
Först tänkte vi ta tåget 18:50 till Tyringe. Klockan 18:47 stod vi fortfarande och friterade frittepäror i Nosaby. Nästa tåg gick 19:50 så redan 19:35 satt vi med varsin öl och biljett på bänken vid centralstationen.
Vi ser vårt tåg rulla in på stationen och tänker, "Där kom visst vårt tåg, så trevligt". Tiden går och tåget rullar iväg utan att vi har minsta tanke på att vi faktiskt måste gå på tåget för att ta oss till Tyringe. Kvar sitter vi på en parkbänk och ser dumma ut. Med svansen mellan benen blev det till att slänga oss i bilen och ge järnet till Tyringe, vilket vi gjorde och hann före tåget med 1 minut :)
Väl framme blev det förfest hemma hos Sanne innan vi gav Tyringedagarna en chans.
Visst, Tyringes totala population är 3 människor och en katt, men att detta jippo skulle vara större än ett ensamt litet öltält hade jag faktiskt trott. Så var dock inte fallet.
Minnena från festen är lite suddiga vilket ni nog kan ana när ni ser bilderna nedan, men fan vad skoj jag hade trots allt. Vi red på en mekanisk tjur, dansade till Come on Eileen och blev nästan utkastade för att vi snärtade poliser med deras radioantenner. Jippee!




Söndag

Vaknade tidigt och var på absolut toppenhumör när jag fick ett sms av Carro som var leksugen. Därför styrdes kosan mot Tollarp där eftermiddagen spenderades på en lekplats i solen med en hel del underbart skrattande åt diverse tokigheter. Sen blev det film och lite fika på hennes uteplats där jag äntligen fick chans att ge igen för gammal ost. Har en gås oplockad med hennes kromosomberikade bror Jimmy efter att han myntat mitt nya smeknamn, bläckfisken (ni vet, långa smala armar).
Deras föräldrar satt dock bredvid så jag kunde inte ta till det tunga artilleriet, men vänta bara, det kommer. Nästa gång öppnar jag en burk asskicking med knölpåken :)

Måndag, tisdag och onsdag

Dagen jag längtat så efter var äntligen här. Löningen var ett faktum och detta firades direkt genom att gå loss lite och inhandla en ny halmhatt (min 3e), en The Clash t-shirt och ett par nya solglasögon. Sen blev det en efterlängtad klippning på Skägg & Lockar. Nu är jag korthårig igen vilket känns lite annorlunda.
Jag har dessutom fått frisyren godkänd av Sveriges två största anhängare av långt hår, Carro och Judith. Nu fattas det bara ett klartecken från Bettan sen är jag helnöjd ;)


Igår påbörjades mitt livs största projekt. Att städa lägenheten efter en längre tids totala förfall. Nu kanske ni tror att min lägenhet ser ut såhär alltid, med tanke på vilken slashas jag är, men detta är ett undantagsfall då jag inte haft ork eller varit på humör för att städa den senaste tiden. Nu är dock lägenheten åter i toppskick och i sängen ligger en totalt slutkörd Marcus med blödande händer och 20% gråare hår. Jag skäms för dessa bilder, men censur är inte min starka sida så håll till godo.





Ooooooh plantan!

Jaaaa då står vi här igen. Vilse i min egen trädgård.
Idag ska vi prata om hur en enkel grästuva kan bli en vacker huvudbonad.



Gerts fredagsfräckis

Finns det någon radiokanal förutom Lugna Favoriter som verkligen får mig att vilja spy så är det Rix FM. Jag får verkligen självmordstankar av att höra Cara Mia på repeat dagarna i ända.
Det finns dock en bra sak med stationen, och det stavas Gert Fylking. Mannen, myten, legenden.
Ja, jag vet, det är väldigt omoget, rasistiskt och långt ifrån politiskt korrekt - men jag skrattade mig verkligen harmynt när jag hörde veckans fredagsfräckis igår.

Lyssna på detta (skämt två): KLICKA HÄR!

image264

Efter regnet kommer solsken

Det är aldrig roligt att arbeta när man är på efterpickalurven, men när man får dessa rader på sms är det svårt att hålla sig för skratt :)

"Ah, dessa fördömda valrossar som jämt och ständigt dyker upp och stjäl föda från våra barn och åldringar"


"Jag börjar bli lite snurrig, som en påse nötter på semester"


"Sisten till nöjesfältet är en knölföding!"


410911-263

Ingen kan ta oss, flå oss och ha oss i en ragu.

Okej, jag är väl inte guds bästa barn ska jag erkänna. Jag har många dåliga sidor, som min totala brist på självdisciplin, min förmåga att övertolka allt i livet och min tankspriddhet. Men det som folk verkar reagera starkast på är ändå min lathet.
Vi talar alltså om killen som mer än gärna hade spenderat all sin vakna tid i framstupa sidoläge med en öl i näven stirrandes på en datorskärm.
Men, mina vänner, det finns en liten twist på det hela. Jag råkar nämligen också vara enormt rastlös, vilket ofta ter sig ganska underligt då en del av mig vill vara sängliggande och en annan vill hoppa bungyjump.
Hur jag lyckas kombinera dessa två sidor är för mig ett mysterium, men den senaste tiden har dock min rastlöshet varit det som yttrat sig starkast. Jag har ju en viss förmåga att byta jobb som andra byter byxor och efter knappt två månader på Eniro känner jag redan att livet går på rutin.
Bara tanken på att vid 35 års ålder sitta där på en nersutten hippiesoffa, bredvid en kedjerökande träskpadda med mer skäggväxt än en arab i puberteten gör mig rädd.
Förmodligen har jag också börjat röka; gula blend. För sådan blir man om man är fast för länge i samma rutiner, i samma ekorrhjul.
Nu ska jag inte säga att jag är trött på det, för det är jag inte. Istället försöker jag kompensera genom att hela tiden ha något att göra. Att hela tiden ha någon aktivitet på gång.
Tyvärr är det ju så att allting i livet kostar pengar, pengar som det har varit väldigt kargt med den senaste tiden.
Det ger mig ju två val. Antingen går jag tillbaks till lowlife-mönstret och sover bort den tid jag inte arbetar, eller hittar jag på sätt att aktivera mig för så absolut lite pengar som möjligt.
Så fort jag lägger mig ner efter jobbet dyker mardrömsbilderna av ett framtida Svensson-liv upp så det får helt enkelt bli det senare alternativet.
För några dagar sedan var jag ute en hel dag och körde motorcykel i det fina vädret. Ett dyrt nöje men inte om man genom ett löfte om tvätt och vaxning får låna hojen gratis en hel dag.
I förrgår blev det en tripp till Göteborg för att bryta tristessen vilket också slutade helt gratis eftersom en polare ändå skulle dit. Man får helt enkelt hitta sätt att vingklippa den där flyktbenägna plånboken när det vankas aktiviteter.
Kruxet är bara att jag har lätt för att ta mig vatten över huvudet när jag har flytet uppe och precis detta har jag en känsla av att lördagen kommer bevisa. En vän är skyldig mig pengar sedan länge och som återbetalning har jag gått med på att sponsras med en kväll på Tyringe-dagarna och en utgång på Björksäter i Hässlehåla.
Ja, ni hörde rätt, killen som spytt galla över dessa lantliga tillställningar ska ägna en heldag åt vad jag tror blir plöjningsmästerskap, gissa vikten på grisen, traktorutställning och en hot-dog-eating-contest. Wisconsin rules!!
Nåväl, på måndag trillar lönen in och då skall det botaniseras bland gåslever, kaviar, champagne och Ben&Jerrys.

Har fortfarande inte fått tillbaks mobilen från lagning så jag har tyvärr varken videos eller bilder att bjuda på, men ett nytt projekt är på gång så fort jag får tillbaks den.
Nu ska jag ploppa loss till denna underbara låt med Ida-Maria och Timo Räisänen; Oh my god!



Gonna wear them happy shoes tonight

image261
Marcus - "Alltså Viktor, det där är en hink"
Viktor ii- . ."Nej, det är en hatt"
Marcus - "Nej, en hink!"
Viktor ii- . ."En hatt!"
Marcus -"Hink!!"
Viktor ii- . ."Hatt!!"
Viktor ii- ..."Mamma, visst är detta min hatt?!"
Anette i- ..."Ja, visst är det så Viktor"
Marcus -"+o("



We'll build a fire when the colors getting brighter



Liggdansar för fullt och trummar på diverse tillhyggen :)

Insert ploppen-smiley here.

Vad gjorde vi på Grand? Jag gillar väl inte ens Grand? Kom vi in gratis?
Har inga stämplar därifrån och hade inte pengar till inträde men uppenbarligen var vi där igår.



Jag minns följande:
Snabb förfest hos Basse
Jag drack en flaska Ouzo
Vi var på Biljardkompaniet
Vi gick förbi Banken där jag blev glad av att träffa Carro
Köpte en macka på Subway

Sen tar det stopp. Någon som kan fylla i resten?



Ifyllnad 1 (Creds Bettan): Hade ringt Bettan kl 4 inatt och presenterat mig som Dolle och sen klickat henne.
Ifyllnad 2 (Creds Basse): Gick omkring runt Burger King vid 3-tiden med en löpsedel på ryggen där det stod "Anders erkände nytt mord på festen"
Ifyllnad 3 (Creds Sony Ericsson): Uppringda nummer mellan kl 02:30 - 04:15: Basse 6st, Carro 4st, Bettan 1st, Staffan 1st, Dolle 1st.

Let it fly in the breeze, and get caught in the trees

Magnus Uggla, Martin "E-Type" Eriksson, Donald Trump, Torbjörn "Pappa" Knutsson.
Alla fyra är bra exempel på hur någon redan i tonåren hittar en frisyr som är hipp, och sedan väljer att behålla den livet ut. Sådan är inte jag.
Nu vill jag inte påstå att jag på något vis har fått kläm på detta med frisyrer, men kom inte och säg att ni inte ser charmen i en gammal hederlig pottfrisyr?! Eller kanske "The luggvinge of death", vars namn borde väga upp min dåtida linoleumpersonlighet. Inte? Lilafärgat hår då?



Annars var ju cancerlooken ganska poppis för något år sedan.
Sen att populariteten var högst begränsad till oss lumpare behöver vi inte tala så högt om :)



Eftersom att jag inte har klippt mig sedan den 19e oktober förra året så är det nu hög tid att göra något åt min kalufs, som i dagsläget nått astronomiska proportioner. Därför var tanken att jag skulle klippt mig idag klockan 13, men Linda Scissorhands fick förhinder vilket gjorde att vi sköt upp det till helgen.
Det gav mig tid att plocka fram lite förslag som ni kan se nedan.
Själv gillar jag Hitler-looken eller den mer klassiska röka-pipa-i-en-gungstol-looken. Vad tycks?






"I want it long, straight, curly, fuzzy, snaggy, shaggy, ratty, matty,
Oily, greasy, fleecy, shining, streaming, gleaming, flaxen, waxen,
Knotted, polka dotted, twisted, beaded, braided,
Powdered, flowered, and confettied, bangled, tangled, spangled and spaghettied."


Welcome to the good life!

Nu äntligen har jag fått huvudet ur stolgången och tagit mig ork att uppdatera sedan helgen.
Har haft kameramani så till den milda grad att min mobilkamera nu lagt av helt. Nu visar den endast ett potpuri av färgglada streck som hade fått en LSD-tripp att verka harmlös.
Hursomhelst så var planen inför fredagen sedan länge fastslagen. Födelsefest hos Sara för att fira hennes lillasyster som nyss fyllt 19 år och därför gjort sig förtjänt av en praktfylla :)
Jag jobbade till 18 så det blev en snabb tur till Vä för att duscha och byta om innan festen var ett faktum. Tanken var att det skulle bli mycket folk men till slut blev det bara jag, Staffan, Anna och Sara; samt två andra som ploppade inom.
Tanken var väl också att det skulle bli utgång men sedan tog spriten ut sin rätt och Anna skulle vidare så vi höll oss hemma istället. vilket innebar mer och billigare dricka för min del ;)
För att få plats med bilderna så avbryter jag mitt ordbajseri här, men för att sammanfatta var det en mycket trevlig kväll.






Lördagen var tänkt som en ledig dag, men snäll (läs: korkad) som man är så blev det så att jag tog på mig att jobba det härliga passet 18-23. Har ju ändå 11 dagar kvar i skrivande stund innan jag kan börja dubbelfesta igen så det kändes inte alldeles förjävligt.
Dock krävde det ju att man gjorde sitt bästa för att njuta av den lediga tid man hade innan the klockslag from hell. Därför blev det en tripp ut i trädgården i värsta skogsmulleanda med filtar, musik och fika med allt vad det innebär.
Jag har sagt det förr men, mina vänner, nu är det officiellt sommar!
I flera timmar lade jag i solskenet och njöt för mig själv innan min bättre hälft Henrik joinade för en liten tupplur bredvid. Efter någon timmes stekande blev vi rastlösa och for in till stan för att ta en fika.
Det var dock lättare sagt än gjort eftersom det var pingststängt på alla fik. Först begav vi oss till Bankens uteservering men där var fullsatt, så därför tog vi en tur bort till Fenix där Martin med entourage satt och slappade. De hade tydligen precis stängt så i ren desperation styrde vi kosan mot lilla torg där uteserveringen på La Cucina hade öppet.
Deras något annorlunda caesarsallad med extra dressing satt som en sportmössa.




Söndagen spenderades till en början med liggstraff efter en något patetisk hobbyhävning av öl på lördagsnatten, men I'll be damned om en simpel betongkeps skulle förstöra min fulsöndag.
Jag satt och nästan fick spader på grund av rastlöshet när jag fick ett MMS från Carro som låg på stranden och grillades. Då rann bägaren över och undertecknad beslöt sig för att ta en motorcykeltur med Basse till Åhus för en glass på stranden.
Kön till glassbaren på Kantarellen sträckte ju sig till världens ände och glassbåten tog inte kort, så det fick bli plan b vilket var en pizza på pizzaboden :)
Glassen fanns dock inpräntad i våra huvuden och skam den som ger sig, så efter lite överläggande bestämde vi oss för att ta en liten tripp till Simrishamn och Kivik för att där jaga tag på en öppen glasskiosk utan kö :)
På vägen hem fick jag köra de sista 3 milen vilket gjorde att jag återigen drog slutsatsen att man skulle varit född rik istället för vacker. Motorcykelabstinensen blev ju inte direkt lindrad kan jag säga.






Efter denna underbara tur genom soliga Skåne var det som vanligt dags för den ständigt återkommande söndagsbion som nu nästan fått kultstatus. Denna gång var det romantisk komedi som stod på schemat (let the gay jokes begin!). Närmare bestämt What happens in Vegas med Ashton Kutcher och Cameron Diaz. Inte min typ av film men ändå förvånansvärt rolig och originell :)

Som sagt, nu mina vänner, nu är det sommar!

image241

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla

Inse frustrationen som sprids i min kropp av att sitta och prata med fyllo efter fyllo efter fyllo utan att själv kunna ta en enda öl. Nu är det iallafall bara 40 minuter kvar tills jag slutar jobbet och kan stilla min törst i hemmets trygga vrå.
Det är också bara 15 dagar kvar till löning så det känns väldigt berättigat att dricka i min ensamhet idag.
För hey! Man måste ju trappa upp så man är redo för dubbelhelger igen :)



Echo, echo, echo...

Zigenarliv dreamin'

Burt Reynolds ringde idag. Han ville ha tillbaks sin mustasch.



Vi har solen i ögonen och spilld mjölk överallt

image192
Detta kunde mycket väl varit en av de dagar då man bara vill mata in två patroner i hagelbrakaren och ta sikte mot gommen. En dålig natts sömn och jobb hela dagen med sura kunder och allt vad det innebär.
Men nej, jag är fullkomligt överlycklig :)
Anledningen är detta underbara väder som drivit in från ingenstans och tagit mig med storm.
Har promenerat runt på stan och antagligen sett ut som ett fån med mitt leende från öra till öra. För vem blir inte lycklig av en spontan vilostund i gräset när solen skiner som aldrig förr?
Kom precis in från en liten picknick ute i trädgården med glass och en punkis och jag kan fortfarande känna doften av nyklippt gräs i luften.
Nu fattas det bara en vattenspridare att springa genom med lite trevligt sällskap, sen mina vänner, sen är jag jävligt nöjd :)
Nu är det dags att släpa ut en filt och lite kuddar för att njuta i solskenet innan det är för sent.


"Träden står i blom
Marken täcks av jungfrudom
Och nu hänger det på varje kvist
en solskensoptimist"

Apropå associationer

Såg denna bild bland läsarbilderna på Kristianstadsbladets hemsida.
Det är väl inte helt kosher men det första som dök upp i mitt huvud var - 2 babies 1 cup?


Let's whisky up these cornflakes

Dags att summera helgen och valborg.

Jobbade lite på dagen i onsdags så när det vankades grillning hos Linda var jag allt annat än pigg må jag säga.
Att sitta hemma och dega var dock inget alternativ för jag är ju aldrig sen på att tacka ja till en fest, och vid grillen med en öl i näven trivs jag som fisken i vanten. När jag kom dit hade de andra redan grillat färdigt så jag fick stressa lite med mitt kött, vilket ledde till att det redan efter några minuters intensivt grillande såg ut som en lunga från en kedjerökare.


Jag är ju känd för min uppskattning av all mat som en gång levt så detta var mest ett kosmetiskt missöde och smaken var som sig bör - vår och äldre herre på mellandagsrean med lite mjäll på kavajslaget.
Efter maten spelade vi en runda kubb. Lagen var killar mot sittkissare och självklart vann vi med god marginal ;)
Därefter blev det en runda Trivial Pursuit som fick avsluta en alldeles för lugn och nykter kväll.




Som jag har sagt innan så är det aningen knapert ekonomiskt just nu eftersom den första enirolönen inte trillar in förrän den 25e denna månad. Därför har jag blivit tvungen att gå ner till en halvtidstjänst den senaste tiden.
Jag festar alltså enbart en dag i veckan istället för två, och utgång är inte att tänka på.
Denna vecka föll valet på fredagen men engagemanget var inte direkt på topp så jag valde att hålla det enkelt.
Jag ringde upp Henke och uttryckte mig så vackert att jag nästan blev gråtfärdig - "Gör mig en tjänst. Bli stupandes laddad med mig ikväll".
Han och Kenneth var inte sena att tacka ja, så strax efter min dagliga powernap plingade det på dörren och in steg två välsvarvade unga herrar.
Ett par groggar och öl senare insåg vi dock att tre grabbar och en dunk inte riktigt är all it's cracked up to be.
Därför lades planen om en aning och glada i hågen begav vi oss in till stan för en budget-pubrunda på Biljardkompaniet och Harrys.
Jag har börjat få problem med matintaget igen, vilket innebar att jag under två dygn enbart ätit två piroger och ett päron. Detta fick ju självklart konsekvenser direkt och att kalla mig rund om fötterna vore en underdrift :)




Svängde inom Banken och snackade lite med Carro också en sväng och då kände jag mig fortfarande ganska sansad och enbart salongsberusad, men sen kom spriten ikapp mig på Harrys.
Detta ledde till att jag åkte ut med huvudet före till vaktens stora glädje. Men till mitt försvar måste jag ändå säga att de får skylla sig själva om de sätter upp en byggställning på ett uteställe. Självklart kommer någon förr eller senare imponera med sina grova överarmar genom upprepade pull-ups.
Och vad är poängen med att ge en högt ärad gäst en knytnäve i nacken bara för att denne gäst vill kramas och be om ursäkt? Man blir så trött :)

Jaja, man ska inte kasta igelkottar i en ballongkiosk så jag valde att inte göra några försök att ta mig in igen. Klockan började också bli ganska mycket så det var nog ändå dags åka hem.
På vägen till bilen blev det dock en kort paus vid Norretullskolan eftersom både jag och Henke lider av kronisk ölblåsa, och mitt i våra olagligheter rullar en polisbil förbi. Vad gör jag nu? Gömmer mig? Låtsats som det regnar?
Nejdå, utan av någon anledning som jag icke kan förstå väljer jag att närma mig polisbilen och blotta vissa ädlare delar av min ungdomligt tighta lilla kropp.
Behöver jag ens nämna att jag blev ganska ödmjuk när blåbäret började rada upp bötesbelopp och förseelser?

Lördagen och söndagen var ganska händelselösa förutom en filmkväll hos Henke och den vanliga söndagsbion med Basse. Svängde dock inom Staffan en runda på en bit tårta och en flabb kaffe. Mycket trevligt!




Swimming through sick lullabies

Uppdatering om helgen kommer inom kort, men idag missade jag min dagliga powernap så energin finns inte riktigt ännu :)
Slutar dock jobbet redan klockan 12 imorgon så då får jag väl ta och knåpa ihop något.
Ni får istället hålla tillgodo med The Killers underbara cover på Romeo & Juliet.
Är normalt sett inget större fan av Dire Straits eftersom jag stör mig något fruktansvärt på Mark Knopflers röst, men just denna låten är sanslöst vacker och träffande. Släng sedan på en nypa Killers och resultatet blir magiskt :)



"and all I do is miss you and the way we used to be
all I do is keep the beat and bad company
all I do is kiss you through the bars of a rhyme
Julie I'd do the stars with you any time"


Like a summer cat

Redan såhär på morgonkvisten har jag hittat två låtar att älska. Ohhhhh ploppen! ;)







"Hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad"



One way communication 101.


image175


Nej, nu får jag fan skärpa till mig. Det här är ju bara löjligt :)
Nu plingar Henke på dörren.





"Likt oblat vid nattvarden gör denna blogg mig beroende"
- Carola Häggkvist

"Nästa års partimanifest består av en länk till plotsligt.com"
- Fredrik Reinfeldt

"Som en snaps till frukostmackan - uppiggande och glädjande"
- Christer Pettersson

"Svenska akademien har hittat sin ledstjärna"
- Horace Engdahl

"Anledningen till varför jag inte stannade kvar i rymden"
- Christer Fuglesang