I know the player with the slick trigger finger for her majesty

Jag ska inte ljuga. Jag och James har en ganska kylig relation, så vid premiären för Casino Royale dök jag upp helt utan förväntningar. Efter filmens 144 minuter hade jag dock ändrat uppfattning radikalt. Jag var förälskad så till den milda grad att jag började likställa filmen med mästerverk som A Clockwork Orange och Fear And Loathing In Las Vegas.

Inatt blir det annorlunda. Inatt förväntar jag mig inget annat än ren och skär magi på den vita duken, och jag tror inte att jag kommer bli besviken. Yesch misch Monnäypennäy.


Mogen nog för att prata pension

Nu är dagen kommen. 22 år gammal och döden närmar sig med stormsteg känns det som. Medelålderskrisen är ett faktum och likt en ninja dök den upp från ingenstans och gav mig ett rejält slag i bakhuvudet med sina bambupinnar. Det som återstår nu är väl bara att köpa porsche, börja färga mina ofrivilligt gråa slingor svarta, gnälla lite om dagens ungdomar och sitta vid ytterdörren för att med skräckblandad förtjusning invänta det orangea kuvertet. Nåja, nästa år är man närmare 25 än 20 och det är väl då den riktiga smällen kommer, så varför hetsa upp sig redan nu?

Nej, det är aldrig roligt att bli äldre men det är iallafall väldigt roligt att fylla år. På lördag blir det utgång med det gamla grabbgänget från Everöd och jag behöver väl knappast nämna att ni andra gör bäst i att hålla er hemma med fönstrena igenspikade och dörren reglad? Det kommer bli ett sjöslag som skulle få Pete Doherty att tappa hakan.

Nu har jag precis vaknat och satt mig i soffan med en kopp the och ikväll blir det sushi-middag på ko-san. I övrigt vet jag inte alls vad som händer idag utan jag är beordrad att bara ge fan i att röra ett finger utan bara luta mig tillbaks och njuta av dagen medan Netts uppenbarligen har en räv bakom örat. Spännande.

Måste ju också nämna att jag redan igår fick den första presenten av judarnas jude Judith. Ett par finfina köksgardiner som jag (fylld med vemod) kommer sätta upp istället för mina vackra nuvarande gardiner ;) Tack igen Chådi! Riktigt snällt av dig.

Kvalitet eller kvantitet?

Jag känner för att förändra denna blogg en smula. Som det ser ut nu så går det flera dagar mellan inläggen, och när jag väl skriver så blir det ofta ganska långa texter med mycket bilder. Visst är det trevligt att man kan få in lite mer substans än bara att man borstat tänderna med vänsterhanden, eller att man köpt ett par nya strumpor. Men samtidigt så känner jag att det händer alldeles för lite knasigheter i mitt liv just nu för att varje inlägg ska vara något roligt och genomtänkt.

Därför är jag lite sugen på att börja skriva betydligt oftare, fast med kortare inlägg och kanske inte alltid så stora händelser. Jag kommer ju fortfarande försöka hålla kvalitén uppe, men som det är nu så är jag mest missnöjd över att ha "tappat stinget".

Så vad säger ni? Långa inlägg var fjärde dag eller ett par korta inlägg varje dag?



Säg nu vad ni tycker annars knäpper jag upp en knapp till.
Jag varnar er - it ain't gonna be pretty!

Bonde söker fru

Här gör man sitt bästa för att vara lite huslig. Den senaste tiden har jag gått all-in och bakat kärleksmums, lagat skink och broccolipaj och varit allmänt nöjd med mig själv. För att fortsätta på samma linje tänkte jag tvätta lite kläder igår och seriös som jag har blivit så skulle det självklart göras by the book.
Jag tänkte därför försöka följa tvättråden på kläderna för att allt skulle bli 100% rätt, men jag kom inte längre än till maskin nummer två innan jag stötte på problem. Tydligen behöver man en kvinna för att tvätta denna t-shirt, så nu frågar jag er: Någon som är sugen på att hoppa in som hemmafru lite tillfälligt sådär?


Tänk på barnen i Afrika

Man ska verkligen inte klaga. 1,5 veckas semester inledd, dubbel lön på fredag, öl i kylen och för en gångs skull känns det som att livet är på väg uppåt. Hade jag sen bara lyckats hitta en lösning på problemet med att jag vaknar 5 gånger per natt, alldeles kallsvettig, på grund av nikotinbrist så hade jag varit lycklig som en lodis i ett soppkök.

Ha det så skoj på jobbet medan jag häller upp en ny espresso och slänger mig på soffan.
Jag har ju trots allt lite aktiviteter inplanerade, som ni kan se:


Själsfränden är funnen!

Jag trodde för en stund att jag tog priset när det gäller aggressioner mot mina mottrafikanter, men denna kille verkar vara av samma skrot och korn som jag själv. Helt underbart att veta att jag inte är den enda som i min ensamhet skriker ut högt över folk som uppenbarligen hittat körkortet i ett Happy Meal.

http://www.aftonbladet.se/bil/article3568279.ab


Det här med att pika folk

Jag minns den gamla goda tiden för ett antal år sedan när blöjföretaget pampers körde en rejäl reklamkampanj. I stort gick det ut på att man genom att ringa ett gratisnummer kunde beställa ett gratis start-kit bestående av några blöjor, lite puder och några våtservetter. Jag var en av de personer som drabbades hårdast av denna kampanj då mina vänner uppenbarligen såg mig som lite barnslig och därför beställde paket efter paket till mig.

Okej, blöjor till någon som är barnslig - I get it! Men när jag igår loggade in för att kolla min mail blev jag dock lite fundersam. Någon vill ju uppenbarligen pika mig om något igen, men jag kan för mitt liv inte lista ut vad. Några idéer?


Chartersemester i finanskristider

I fredags var det återigen dags för en liten minisemester till skogen och älgarnas förlovade land. Närmare bestämt Växjö, där Bettan och Coffe höll hov för att fira Bettans födelsedag. Med ölen lastad och levern förvarnad hämtades Catte upp och färden till Växjö påbörjades i raskt tempo.

Väl på plats bjöds det på tårta och tilltugg i en lägenhet fylld av bärplockare, tyskar, engländare och i minoritet svenskar. När fyllan började göra sig påmind drog sig hela gänget vidare till studenthaket Stallarna där de lurviga svingades hejvilt och spriten flödade. Som vanligt får bilderna sköta snacket, men jag kan säga som så mycket att kvällen var underbart lyckad och skandalerna var mystiskt frånvarande. En höjdare helt enkelt!





My name is Geraldine, I'm your social worker

"When your sparkle evades your soul
I'll be at your side to console
When you're standing on the window ledge
I'll talk you back, back from the edge
I will turn, I will turn your tide
Be your shepherd, I swear, be your guide
When you're lost in the deep and darkest place around
May my words walk you home safe and sound

When you say that I'm no good and you feel like walking
I need to make sure you know that's just the prescription talking
When your feet decide to walk you on the wayward side
Climbing up upon the stairs and down the downward slide
I will turn, I will turn your tide
Do all that I can to heal you inside
I'll be the angel on your shoulder
My name is Geraldine, I'm your social worker"




Kreativitet gone bad

Satt och tittade igenom lite gamla videos jag har sparade på datorn och fastnade på detta klipp. Många gånger har jag sett filmklipp och reportage om hur produktiva och klipska studenterna på Chalmers är. Vi snackar fordon som drivs på solkraft, självvattnande blomkrukor och en hel drös andra tekniska uppfinningar.

Men i detta fall handlar det om något större än så. Några spjutspetsstudenter ledda av Henkes bror Kenneth slog sina kloka huvuden ihop och byggde detta högteknologiska underverk:
 

Zen and the art of sideburns

Tittade på bilderna från Veronicas födelsedagsfest och tänkte att jag kunde hålla en liten tävling här på bloggen. Lite som finn fem fel fast annorlunda. Här handlar det istället om att peka ut den av figurerna på bilden som inte är en av originalmedlemmarna i The Beatles. Lycka till!


Ni som hängt med ett tag vet att jag genom tiderna har haft många olika frisyrer, och varje gång jag byter känns det som att hälften uppskattar min nya look medan hälften föredrog den gamla. Själv är jag alltid så kluven att jag inte ens vet vad jag själv tycker. Det enda jag är helt säker på är att mina nuvarande polisonger är så långa att jag snart kan knyta dem runt hakan och komma undan med att kalla det för helskägg.


ÄNTLIGEN!!


Utfyllnadsmaterial är min kopp the

Nu var det längesedan jag försökte pracka på er min något annorlunda musiksmak, så idag blir det andra bullar. Fredrik Virtanen har haussat dem ett tag och nu tänker jag stämma in i kören och pusha lite för bandet Glasvegas från Dalmarnock i östra Glasgow. Jag är en sucker för skotska och det jag hört hittills är rejält bra. Här har ni Glasvegas - Daddy's Gone:


Ungersk potatisgratäng for dummies

Och till råga på allt blir jag sugen på en liten sängfösarmiddag.
Sen när blev det ett problem att maten är djupfryst?



Den som går till en psykiatriker borde få sin skalle undersökt.

Jag vet inte om det är bristen på nikotin som gör det eller om jag bara är allmänt ur balans idag, men dagens tre ledord har utan tvekan varit: Panikångest, panikångest och ja, ni gissade rätt, panikångest. Som alltid konsulterar jag Wikipedia och inser snabbt att uttrycket mitt i prick aldrig känts mer passande.

"Känsla av svår ångest, panik och ofta rädsla för sitt liv som uppkommer hastigt och utan någon synbar yttre anledning. Uppstår ofta i pressade situationer men kan för vissa komma till synes oväntat. Vanliga symptom är hjärtklappning, yrsel, ansträngd andhämtning, bröstsmärtor, kvävningskänslor, domningar, känsla av att hjärtat stannar eller tro att man håller på att dö."


Minns jag inte helt fel så har jag en flaska Absolut liggandes i kylen. Vi hörs imorgon gott folk.



Idolbild till Judith

De är snygga, mina köksgardiner. På riktigt!
Jäkla kvinns utan känsla för stil och god smak.



Jag är inte full, jag har pollenallergi!

När nu Staffan radar upp klassiker efter klassiker så får jag väl ta tillfället i akt och bjuda på en gammal god video från mitt första år med pollenallergi, vilket borde vara 5-6 år sedan.



Disclaimer: Ägaren av denna video tar inget ansvar för ögonskador som
uppkommer av att ha sett Marcus i blonda slingor. All visning sker på egen risk.


Vad var det jag sa? De är ondskefulla, hela bunten!

P-vakt bötfällde polis på rånjakt

Väpnat bankrån. Pistolhot. Polispatruller och blåljus. Då slår den kommunala parkeringsvakten till. Frilansfotografen Thomas Friström, som påpassligt fångade det hela på bild efter rånet mot Nordeas bankkontor i Landskrona på torsdagseftermiddagen, frågade p-vakten om han inte kände till att det just hade begåtts ett bankrån.

P-vakten svarade ”Det skiter väl jag i”, berättar Friström för Kvp.

Sven Hindrikes is in for an early retirement

För första gången på nästan sex år har jag nu varit helt utan snus i 24 timmar i sträck. Anledningen är egentligen ganska självklar. För att se om det går att sluta helt enkelt.
Om jag självantänder efter 20 minuter? Eller om jag någon vecka senare vaknar upp och helt spontant vill korsa Antarktis iklädd enbart arméns gröna långkalsonger? Vem vet?

Så vid midnatt natten till idag spottade jag ut den sista exeptionellt goda lilla glädjepåsen, och redan någon timme efter att jag vaknat imorse känner jag mig rejält skakis och nervös. När det gått så långt att jag står utanför jobbet och håller om en krukväxt för att inte svimma så bestämmer jag mig dock för att skaffa lite hjälpmedel.

Så till er på Swedish Match säger jag bara: Bring it on bitches!



Separated at birth?

Kom precis att tänka på en sak när jag skrev inlägget nedan. När jag släppte av Henrik igår och tog bilden på honom så fick jag en släng av déjà vu. Som om jag sett samma bild tidigare. Detta har irriterat mig hela dagen idag, eftersom jag inte för mitt liv kunde komma på var jag kände igen bilden ifrån. Nu på jobbet slog det mig. Sean Penn från Madonnas musikvideo Live to tell.

Har Henriks mamma vänstrat med Leo Penn, Seans pappa?
Mystiken tätnar och er ständige detektiv Marcus lovar att återkomma med svar.


I'm not an alcoholic, I'm a drunk. Alcoholics go to meetings.

För ett tag sedan berättade jag om min ångest över hur folk uppfattar mig efter att ha läst denna blogg. Att jag antagligen kan verka en aning för spritmarinerad för mitt eget bästa. Så idag tänkte jag bjuda på lite skvaller som får mig och min lever att framstå som guds bästa barn.

May I present, min gode vän Henriks utmärkta lördagsfylla:

I lördags var jag ute och gjorde stan osäker med lite blandat löst folk från Everödstrakten. Kristen som jag är så bestämde jag mig för att ta en svarttaxi från krogen redan vid halv 2. Då verkade Henrik fortfarande någorlunda sansad och nykter när han satt vid uteserveringen som en äkta poet och diskuterade livets mening.

Klockan 12:30 på söndagen får jag ett samtal från skyddat nummer. Det var Henrik som lät en smula ångestfylld och allmänt nedstämd. Han ber mig hämta honom inne i stan och jag säger att jag kommer på direkten. När jag frågar var jag ska hämta honom och får till svar "Polishuset" blir jag dock misstänksam, och när jag lägger på luren och inser att jag har bilen i stan och måste ta bussen in blir jag nästan lite orolig.

Tydligen har han vaknat ute på gatan vid en adress där han inte känner någon. Lite smått förvirrad ser han att de personer som väckt honom är poliser. De frågar vem han är och vart han bor, men Henrik kan inte svara. En annan fråga som dyker upp är varför han saknar både skor och mobiltelefon, men inte heller här kan Henrik ge några klara svar.

När varken poliserna eller Henrik blir kloka på vad som egentligen hänt återstår bara ett obligatoriskt besök i fyllecellen där vår slagne hjälte Henrik får sova ruset av sig i ett par timmar, bottenfrusen utan varken skor eller mobil. Han fick dock en filt, som tur är.
Vad som gör det hela ännu mer komiskt är att Henrik dagen innan sade, jag citerar:


"Ikväll tänker jag överraska genom att hålla mig nyktrast av alla,
för en gångs skull".



En liten tafatt uppdatering

Har varit lite segt med uppdateringarna de senaste dagarna. Har haft ganska fullt upp med annat och nu när jag väl har tid att skriva något här så är inspirationen som bortblåst. Därför får det helt enkelt bli en liten snabb sammanfattning av vad jag hittat på de senaste dagarna.

Lånade the mother of all borrmaskiner av Basse och lyckades efter många om och men få upp min nya TV på väggen, som ni kanske såg på Anna Book-bilderna. Min gamla TV-bänk var dock av det fulare slaget så den har jag också hunnit byta ut mot en ny pianosvart bänk.



Sen har vi en positiv överraskning. Jag är inte mycket för lax, eller fisk överhuvudtaget, men igår provade jag för första gången sushi. Väntade mig att direkt behöva springa till toaletten och hulka upp maten igen, men döm om min förvåning när den känslan helt uteblev. Istället tyckte jag konstigt nog att det var något av det godaste jag ätit på länge!



Alive and kicking!


Ville bara ploppa inom och säga att jag lever. Så ni inte börjar oroa er, eller leta testamente.





"Likt oblat vid nattvarden gör denna blogg mig beroende"
- Carola Häggkvist

"Nästa års partimanifest består av en länk till plotsligt.com"
- Fredrik Reinfeldt

"Som en snaps till frukostmackan - uppiggande och glädjande"
- Christer Pettersson

"Svenska akademien har hittat sin ledstjärna"
- Horace Engdahl

"Anledningen till varför jag inte stannade kvar i rymden"
- Christer Fuglesang