Jag stinker bortslösade timmar

Med tanke på hur mycket tid jag spenderar på att täcka mitt behov av musik på daglig basis är det som att upptäcka guldet vid regnbågens slut när jag hittar något nytt, något fräscht. Jag har lyssnat så mycket på Hellström och Winnerbäck att rädslan för att slita ut skivorna finns närvarande, trots att jag lyssnar på datorn. Jag har dock funderat på om det inte fattas något. Någon svensk sångare som är gammal i gemet men ännu inte har fastnat.
Idag hittade jag rätt nål i höstacken; Joakim Thåström. Hittills har jag bara hört de gamla slagdängorna som 800 grader och tyvärr hans senare alster som Fan fan fan. Därför har jag inte riktigt tagit mig tiden och orken att ge honom en ärlig chans. Idag hörde jag dock något av det bästa på väldigt länge - en tidig kreation vid namn Höghus, låghus, dårhus.
Sådan känsla för ord som denne avdankade commiestofil ligger inne med är svår att överträffa. Speciellt när djupa rader blandas med total galenskap. Det får mig att vilja dansa efter hans pipa.

"Ungarnas skrik från ingentinggatan
är det enda som händer
på dom hopplösas gränder
På söndag ska bilarna tvättas för satan"



"Jag har inte pollenallergi, jag är full"

Min mamma brukar då och då ha ett allvarligt snack med mig om mina alkoholvanor.
Jag undrar varför.



Herbivores, you rule my world!

Jag tog tillfället i akt och gjorde gårdagen till en filmkväll. Jag såg The Ruins; nuff said!



Känner du dig lycklig, punkare?

Vill inte dränka er i text utan snarare låta bilderna tala. En sammanfattning bjuder jag dock på.
I lördags tog jag en promenix med Bettan, Judith och Jean Baptiste - Judiths nya leksak. Det blev en lång tur genom vattenriket och vidare ut till Lillö. Därefter blev det stress, stress och lite mer stress när jag på bara en timme skulle hinna handla på maxi, marinera köttet, duscha, stryka en skjorta och åka till stan för att festa. Något stirrig landade jag hos Kalle en halvtimme senare än tänkt, men kvällen blev ändå stor succé. Har nog inte haft så roligt på en fest på väldigt länge!
Söndagen var tänkt som en enda lång botanisering bland diverse bakfyllebestyr, men när Basse ringde och frågade om jag skulle med till stan och äta kunde jag inte säga nej. Jag brukar ofta klassa mig själv som väldigt spontan och med denna söndag i bagaget är det mer fakta än påstående. Påväg till stan kom vi på att Claessons i Bromölla brukar ha söndagsöppet, så vi for dit för att köpa en ny hjälm till Basse. När vi kom dit var det stängt och planerna lades om till en snabb glass i Åhus. Innan vi ens kommit till Rinkaby var den planen borta och istället körde vi till Sturup Raceway för att köra gokart. De hade inte heller öppet så vi ringde till Lockarps motorbana som inte öppnade förrän klockan fem.
Vad gör vi nu? Jo vi var ju ändå ganska nära Malmö, så vi tog tåget från Svågertorp över till Köpenhamn och därefter taxi till Christiania.
Basse hade aldrig varit där och sist jag var där var för några år sedan. Tyvärr råder där kameraförbud så bilder blev det inte mycket av, men jag kan säga att det finns få ställen där ölen smakar så gott som på en gräsplätt med livemusik omgiven av höga danskar.
En helt underbar helg är förbi och nog märks det att den senaste tidens deppighet börjar vända, för ikväll somnar jag med ett leende på läpparna :)

Vandring - Linnérundan






Kalle 28år










Gokart Lockarp




Köpenhamn / Christiania







Poetry in bite-sized chunks

"Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är"



Jag vill tacka mamma, gud, Börje på ICA Maxi...

Loggar på morgonkvisten in på vår eminenta lokaltidnings hemsida. Bläddrar igenom diverse notiser om boskapsstölder, lantbrevbärare och granbarkborrar. Klickar mig vidare till tivoliredaktionen och slås av känslan att, det där minns jag inte, eller gör jag?
Efter en kort sekunds eftertänksamhet minns jag att där faktiskt lurade någon yngre dam med ett objektiv som monokel i parken under tivolirocken. Genast förbyts tankarna mot en liten besvikelse över att pressen inte hört av sig ännu. Kanske min telefon är avstängd.
Var är paparazzofotograferna? VIP-inbjudningarna? Den röda mattan? Magnumbuteljerna?
För lite kändisvarning är det ändå att vara med på bild i kristianstadsbladet, det tycker jag.


Hur går jag nu vidare med detta? Är det dags att skaffa skyddat nummer? Borde jag uttala mig negativt om att bli igenkänd på stan, som alla andra kändisar? Ska jag skaffa en agent?
Frågorna är många, men en sak kan jag lova er. Jag kommer alltid vara densamme.
Jag tänker inte låta kändisskapet stiga mig åt huvudet, och även om jag nu måste flytta till Stockholm och odla helskägg så kommer jag inte glömma er, the little people.
Ni, mina fans, har jag att tacka för detta. Det vore inte möjligt om det inte var för er!
Nu ska jag ringa och förhandla lite med olika företag om var min nya modeblogg ska publiceras. Har redan funderat ut en bylinebild, vad tycks?


Free things for poor people, she said

Chicken Royale och en dosa snus, wish me luck! :)



Rock 'n' roll är min ursäkt ikväll

Jobb om 30 minuter vilket jag inte är alls sugen på. Därför får musiken bli min räddning idag. Nytt blandband på G och jag är redan i full gång med att sittdansa till klassiker som får nytt liv i min cd-brännare :)

01. Hästpojken - Caligula
02. Laakso - High drama
03. Robyn - Cobrastyle
04. Familjen - Huvudet i sanden
05. Alphabeat - Fascination
06. Ashlee Simpson - Outta my head
07. Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
08. Håkan Hellström - Ramlar
09. Håkan Hellström - Kom igen Lena
10. Jack McManus - Bang on the piano
11. Kaizers Orchestra - Blitzregn baby
12. Kaizers Orchestra - Knekker deg til sist
13. Kaizers Orchestra - Kontroll på kontinentet
14. Kristian Anttila - Smutser
15. Movits! - Äppelknyckarjazz
16. Swingfly - Singin' that melody
17. Tegan and Sara - Back in your head
18. The Hives - Hate to say I told you so
19. The Soundtrack Of Our Lives - Instant repeater '99
20. Those Dancing Days - Run run
21. The Zutons - Valerie
22. Kristian Anttila - Tom Petty

Something like a phenomena, baby

Jag är totalt oproduktiv. Har varit ledig hela dagen och egentligen bara haft två saker på schemat. En fika med Carolina, Bettan och Judith, samt att städa lägenheten. Det senare av de två borde jag gjort för längesedan men motivationen har varit som bortblåst. Jag har alltså haft en hel dag på mig att hinna med dessa enkla bestyr, men tror ni att jag ens reder ut det?
Nej, efter en trevlig fika och en runda inom H&M med pantertanterna åkte jag hem och slängde mig i hängmattan, för att på några minuter somna som en a-lagare på en vadderad parkbänk.



Just det - en sak till hann jag med!
På fredag är det löning och som ritual brukar jag spendera mina sista surt förvärvade slantar på en pizza - lite som en belöning efter en månads hårt slit (ja, ni läste rätt). Vad jag inte tänkte på var att jag den senaste månaden totalt slutat äta. Jag äter som mest ett litet mål mat om dagen, vilket är sjukt irriterande. Hur som helst så satt jag där i solskenet på Filles uteservering och väntade med ett kurrande tarmsystem på att pizzan skulle dyka upp. Efter 15minuter en kvart kom bagaren ut med en rykande het Calzone och jag greppade besticken i ett fast grepp. Jag högg in på den intet ont anande degklumpen och tre tuggor fick jag i mig innan den fjärde vände i halsen och höll på att bli en fin liten bordsdekoration.
Vad gör jag nu? Jag kan inte lämna en hel pizza, det skulle vara pinsamt, och att försöka äta mer hade varit stört omöjligt. Jag får en briljant idé. Jag vecklar ihop pizzan och smyger diskret runt hörnet för att slänga den i närmsta container. Vad jag inte tänker på är att pizzerian nyttjar dessa containrar och att de har en utgång precis intill. Helt plötsligt hör jag att dörren öppnas och ut kommer en hel turkfamilj med förvånad blick, tittandes på en spyfärdig Marcus som står med ett containerlock i ena handen och en hopvecklad Calzone i andra. Jag smäller igen locket och lunkar skamset därifrån med vetskapen om att jag aldrig kommer få en pizza utan salivpålägg i Vä igen, någonsin :)

Mister, visa mig den maximala hastigheten!

Satt hela dagen igår och funderade på vad sjutton jag sysslat med under lördagens vilda festande. Jag har ont i varenda liten muskel och mitt på ryggraden har jag en konstig svullnad som helt ärligt gör mig lite självmordsbenägen. Sen kom jag på det. Det var för en gångs skull inte kristusfyllan som satt sina spår, utan såklart gokarten i lördags som tog knäcken på mig.
I lördags var det nämligen dags för det efterlängtade gokartmästerskapet med Azzazzin.
Jag köpte mig en våtdräkt, rakade varenda hårstrå på kroppen och kammade håret med brylcrème - allt för vindmotståndet!
Själva körningen gick riktigt bra och jag var snabbast i alla heat, men under finalen blev jag påkörd och snurrade av banan så det blev en andraplats totalt, vilket fortfarande irriterar mig lite, men vi hade verkligen underbart roligt och det är ju huvudsaken. Lyckades även klättra en hel hög med placeringar på topplistan så nästa gång är inte banrekordet alldeles ur sikte, haha!
Kom precis på att Canna, mammas sambo, lovade mig en helsponsring i miljonklassen på fyllan under kristianstadsdagarna. Det kommer jag hålla emot honom när han minst anar det, för hujedamig vad roligt det är! :)





Hela eftermiddagen spenderades på jobbet med ett leende på läpparna, tills det äntligen var dags att röra sig hemåt för att påbörja det rutinmässiga lördagsölhävandet. Kroppen sade emot lite på grund av sömnbrist men när Henke klev in genom dörren hade man inte mycket val. Det märktes dock att man inte vr helt fit for fight, för jäklar vad ölen tog ut sin rätt när vi efter en kort förfest hos Robban styrde skeppet mot Bankens uteservering :)
Väl där inne träffade jag på en hel hög bekanta ansikten. Carro var fullare än Christer Pettersson på midsommarafton och Henke och jag var inte långt efter. Vi träffade även en hel del enirofolk, några gamla huarödare och diverse annat löst patrask. "All in!" som Kalle Dahlin hade sagt :)





Into the wild-ish

Såhär har min dag sett ut idag :)





Staffan hälsar

Han lever och är en jävel på att skrämma upp folk... jisses amalia!



私は何も理解しない

Fick precis ett mail från en glad liten rislänning med trackingnumret på kameran jag beställde. Glad i hågen klickade jag på den medföljande länken för att spåra min försändelse, men inte ett dugg klokare blev jag. Kan någon förklara hur ett av Japans största fraktbolag kan ha en hemsida som knappt är värdig Bengt-Oves åkeri och lantbruk i Huaröd?


I brist på annat, en stulen lista!

Är sjukanmäld resten av dagen på grund av halsont så nu blir det en kopp the och vila som gäller. Det är en intressant upplevelse att prata i telefon med norrlänningar och stockholmare när man både är skåning och oförmögen att få fram något mer än en viskning vill jag lova.
Har alltid gillat att svara på frågor och även om jag är totalt oorganiserad i mitt liv så har jag en viss förkärlek för listor. Kanske inte det mest underhållande att läsa för er, men fantasin är på botten idag så det får duga för tillfället. Håll till godo!

Du kommer från:
Everöd, på gott och ont.
Du heter: Marcus Torbjörn Andersson Knutsson.
Hur gammal är du: 21.
När fyller du år: 28 oktober.
Tycker du om någon just nu: Ja (fritt att tolkas).
Om fem månader: Vill jag ha kommit någon vart i livet, men antagligen gör jag väl exakt samma sak som nu.
Du samlar på: Upplevelser.
Gröna eller röda äpplen: Gröna äpplen är att play it safe, men inget slår ett riktigt fint rött äpple.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen, jag föredrar att lösa sådant själv.
Gillar du golf: Nja. Jag gillar att ful-golfa med vänner men som sport avskyr jag det.
Vilken tid gick du upp idag: Klockan 9. Började jobbet 9:30 så jag var så illa tvungen.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja.
Har du strumpor på dig nu: Nej, jag gillar egentligen inte strumpor. Jag är inte klaustrofobisk men mina fötter är det så jag försöker undvika strumpor så gott det går.
Hur svarar du i telefon: Beror på men oftast "Allu!". Annars är ju "Systembolaget, kassa 3" en klassiker som jag tyvärr nyttjar alltför sällan.

Vad ska du göra ikväll:
Försöka tvinga i mig något att äta, men förmodligen blir det filmkväll i hängmattan.
Vad ska du göra imorgon: Är ledig så jag tänkte både storstäda lägenheten och ta en tripp till Everöd. Om motivationen finns kanske jag besöker farmors grav, men det sparar jag nog till ett senare tillfälle som planerat.
Var vill du bo när du blir stor: Trivs väldigt bra i Kristianstad men Göteborg har alltid varit en stad som lockat.
Är det okej att gråta: Ja, absolut.
När grät du senast: Oavsett hur ledsen jag än är så lyckas jag nästan aldrig få fram några tårar rent fysiskt så det var nog ett bra tag sedan. Farmors begravning kanske.
Vilken årstid tycker du bäst om: Sommaren, utan tvekan. Visst, hösten är vacker så länge man håller sig inomhus, men en riktigt varm sommardag i en park med trevligt sällskap är svårslaget.
Laddar du ner musik och film från Internet: Ja. Egentligen vill jag stödja de artister jag gillar men det gör jag hellre genom konsertbiljetter. Har nog inte köpt en skiva sedan Ett kolikbarns bekännelser.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Hämta ut en splinkandes ny MV Agusta F4 och starta en klädbutik.
Bär du glasögon eller linser: 1,0 på båda ögonen så det behövs inte. Har dock alltid velat ha linser, det verkar så spännande.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej. Jag har mina favoritmärken och det finns märken jag inte gillar, men det beror ju på vilken klädstil jag har. Att ha kläder enbart för märkets skull verkar knasigt, och trivs folk i kläder från ICA Maxi så är det kläder från ICA Maxi de ska ha. Whatever makes you feel good.

När går du upp ur sängen en helgmorgon:
Ibland klockan 7, ibland aldrig. Fördelen med helger är ju att man kan välja själv.
Har du piercing: Har haft i näsa, hand och pung men de försvann illa kvickt.
Vill du gifta dig: Jag tror det. Men isåfall borgerligt och med någon jag verkligen älskar.
Vill du ha barn: Ja, men inte på ett bra tag.
Solar du ofta: Ja. Jag är totalt genomskinlig om jag inte solar, plus att jag trivs med att vara brun året om.
Är du bra på att laga mat: Vet faktiskt inte. Har inte lagat mat på flera år tror jag, men jag är en hejare på att grilla, räknas det?
Gillar du att dansa: Om det är med någon jag tycker om och det finns alkohol med i bilden så är det underbart roligt, även fast jag är totalt värdelös på det.
Är du flygrädd: Nej, jag lever efter den gamla klyschan om att olyckor bara drabbar andra och det har fungerat bra hittills.
Hur vig är du: I klass med ett kylskåp. Jag kan knappt böja mig nog för att knyta mina egna skor.
Vad dricker du helst när du är törstig: Iskall ljus öl för den goda smaken, vatten för törstsläckandet.
Vilken är din favoritglass: Pinnglass blir det twister, vanlig glass B&J Chocolate Therapy.
Tror du på ett liv efter döden: Egentligen vill jag nog tro, för att inte alla livserfarenheter och upplevelser ska vara bortkastade, men samtidigt är jag alldeles för smart och inte ett dugg troende så svaret blir nej.
Tycker du om sushi: Jag vill tycka om det men de få gånger jag försökt få i mig det så har smaklökarna sparkat bakut, så jag har nog gett upp och insett att det inte är något för mig.

Vad äter du helst när du ser på film:
Pringles sourcream & onion med vanlig crème fraiche.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Har du tandläkarskräck: Ja, enorm tandläkarskräck. Jag har aldrig haft några hål men ändå är jag livrädd så fort jag hör ordet tandläkare.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska utan tvekan. Hatar att gå upp tidigt och på nätterna är jag som piggast.
Vilken ögonfärg har du: När jag var yngre hade jag riktigt klarblåa ögon, och jag vill fortfarande kalla dem blåa men sanningen är nog snarare gråa nu för tiden.
Vilka hårfärger har du haft: Brun, svart, blå, blond, lila.
Har du någon gång gråtit dig till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Ja, tyvärr.
Är du beroende av något: Jag vill fortfarande hävda att jag klarar mig fint utan snus, men så fort jag försöker får jag panik och börjar kallsvettas, så jag får nog motvilligt erkänna att det är min drog. Annars är det nog bara musik och kött.
Röker du: Har aldrig fastnat för det där med cigaretter men på fest är det mer regel än undantag. Sällskapligt och gott men jag föredrar snus.
Hur ofta tränar/motionerar du: Alldeles, alldeles för sällan.

Senaste låt du hörde:
Känn ingen sorg för mig Göteborg med Håkan Hellström.
Vad gör du på helgerna: Normalt sett festar jag men på senare tid har det blivit ganska lugnt. Både på grund av jobb och för att det helt enkelt inte har samma charm som tidigare. Kan vara en svacka, vi får se.
Brukar du bädda sängen: Nej.
Hur många timmar sover du på en natt: I veckorna kanske 3-4 timmar. På helgerna allt mellan 3-15 timmar.
Senaste bok: The Dirt av Neil Strauss. Läser inte så mycket böcker. Det är så få som faller mig i smaken.
Har du kysst någon under den senaste veckan: Ja.
Vad var det senaste du sa: "Folk tar mig inte på allvar, jag går hem nu" till min chef.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Visst hade jag hellre bott mer centralt i Kristianstad eller flyttat till hus någonstans, men jag trivs bra här i Vä och har ingen anledning att flytta så svaret blir - nej, icke!
Vem kramade du senast: Carro; eller Henke igår kanske. Minns inte riktigt.
Saknar du någon nu: Egentligen gör jag nog det men jag har ont i huvud, hals och mage samt är jäkligt trött så jag orkar inte känna något alls just för tillfället.
Hur många lampor har du i ditt rum: Sex, varav fyra är trasiga. Måste ta tag i det snart :)
Vem ringde dig senast: Henke.

Allergisk mot:
Pollen och Annika Lantz.
Var du glad igår: Nej. Blev dock lite glad när jag spöade Henke och Nicke i Biljardkompaniets nya styrkemätning igårkväll ;)
Vad är din favoritfärg: Röd om jag måste välja, annars föredrar jag kombinationer av olika färger.
Sminkar du dig: Fuktighetskräm använder jag, men smink hade nog uppfattats som lite lustigt.
Hur ser ditt rum ut: Beigea väggar, hängmatta i hörnet, två bokhyllor, en tjock-TV, två soffor, en säng och lite tavlor.
Känner du dig: Känner mig själv enormt bra, men har väldigt svårt för att släppa in andra på livet. Det är ytterst få förunnat om man nu kan uttrycka sig så :)
Känner du någon som har begått självmord: Definiera känner.
Har du somnat i skolan någon gång: Oh ja, hela tiden.
Tror du på gud: Nej, definitivt inte. Jag respekterar folk som gör det eftersom det av någon anledning jag inte kan förstå gör dem lyckliga, men jag vet bättre. Gick dessutom officiellt ur svenska kyrkan för någon månad sedan.

Kan inte hålla mig...

Okej, det här är sista på ett tag, jag lovar men det är ju så svängigt ;)



Kärlek vid första ögonkastet

Jag vet att jag brukar uttrycka mig kärleksfullt om mycket här på bloggen, men nu mina vänner, nu är det på riktigt! Egentligen borde jag sova nu, ska besiktiga bilen imorgon klockan 7, men jag kan inte sluta lyssna på detta mästerverk.
Detta är det bästa jag någonsin hört och sett, for real! Jag är förstummad; så jäkla bra är det!

Movits! - Äppelknyckarjazz



Här kan ni ladda ned musikvideon i HD-upplösning
Ta även en titt på deras andra singel, Swing För Hyresgästföreningen

Ibland så kan allt verka dött, i ögonen på alla jag mött

Kom förresten precis att tänka på något som retade mig lite smått igår på Hästpojkens konsert. Jag sitter och förklarar för Carro att hon måste lägga märke till hur han sjunger ordet famn andra gången i första refrängen. Kanske verkar lite löjligt att lägga märke till en sådan sak, men det var det första jag fastnade för när jag hörde Caligula. Och vad gör han? Jo han struntar helt i att sjunga just det ordet och låter istället sin keybordist (heter det så?) få den stora äran.
Här i en avskalad live-version är det tillochmed bättre än på skiva, så lyssna nu gott folk :)


Min relation till det fiktiva

Jag nämnde för ett tag sedan att jag gillar musik som både gör ett intryck och ett avtryck. Det är samma sak med filmer, även om det sker väldigt sällan. Jag har en ganska avtrubbad inställning till filmer, jag låter de inte framkalla känslor lika lätt som jag gör med musiken. De enda filmer jag kan minnas som verkligen påverkat mig är Garden State, Into The Wild, Lejonkungen och Schindler's List. Med risk för att låta lite fjollig och sentimental så måste jag erkänna att scenen när Mufasa störtar mot marken i Lejonkungen fortfarande får mig att reagera väldigt starkt. För att inte tala om den lilla flickan med den röda kappan i Schindler's List. Scenen i slutet där man ser en likvagn rulla förbi med en liten röd kappa i en för övrigt svartvit film är så fruktansvärt stark att jag alltid blir lika tagen.
Det är det som så lustigt - människor avrättas på löpande band i 195 minuter men just den scenen är den enda som lyckats etsa sig fast i mitt huvud.



Fest i val och lite prylbögeri

Okej, jag är bakis som en söpen skunk och kreativiteten lyser med sin frånvaro. Med det sagt får jag väl ändå försöka summera gårdagen och Tivolirock. Förra året missade jag tivolirock så det var med stor längtan och höga förväntningar jag åkte in till stan igår. Dessutom hade jag glömt att man faktiskt får ta med sig egen dricka in på området. Därför fick pappa bli en räddare i nöden och inte bara agera expressbud med en påse öl utan även stå för transporten in till stan eftersom jag missade bussen. Väl inne hade jag lite dödtid att slå ihjäl innan Carros buss anlände, så jag styrde mina steg mot Domus där ett par nya stekarbrillor inhandlades. Därefter slog jag mig ner vid Stora Torg och mumsade i mig min nya kärlek här i livet, en sillamacka. Det tog inte lång tid innan jag såg en blond kalufs närma sig med stormsteg och färden gick vidare mot parken. Påväg dit fick jag bekräftat att jag inte är den enda totalförvirrade människan jag känner. Carro hade glömt sin biljett hemma och fick ringa sin mamma som hoppade i bilen och körde in till stan från Tollarp :)
Väl inne på området började vi med att se Hästpojken som var en av de artister jag längtat mest efter att se. Därefter blev det både liggdans och sittdans till Timo Räisänen, tätt följt av DLK, Joddla Med Siv, Petter, Florence Valentin och Sahara Hotnights. Riktigt trevligt hade vi och skrattandet var lika flödande som ölen, vilket i vårt fall är ganska standard ;)
Den senare delen av kvällen tänker jag dock inte kommentera mer än att jag innerligt hoppas att jag inte är den enda med självinsikt nog att inse när jag gjort något dumt.



Idag gjorde jag förresten äntligen slag i saken och beställde mig en ny digitalkamera. Är så sjukt missnöjd med min mobilkamera och för ett tag sedan lyckades jag även slarva bort mitt minneskort, så att telefonminnet är fullt är mer regel än undantag - irriterande. Efter att ha läst en hög expertrecensioner och guider föll valet på en Casio Exilim EX-V8 Black.
Nu är jag långt ifrån kamerakunnig men jag tror iallafall att jag kommer bli sjukt nöjd. Bildkvalitén verkar vara väldigt bra för att vara en kreditkortsstor kamera, och 7x optisk zoom med internt objektiv är smaskens. Den dyker iallafall upp om en vecka eller två då jag beställde den från Japan nyss.



Sagor för barn som är vuxna nu

Ibland säger man dumma saker när man är lite på kanelen, som i måndags kväll. Jag satt på en uteservering i stan med pappa och ett antal öl hade sakta men säkert letat sig ner i magen.
Vi börjar prata om hur roligt Viktor tycker det är när jag kommer och hälsar på, och plötsligt fäller pappa kommentaren "Marcus, du kan väl vara barnvakt några timmar på torsdag?".
När jag nämner lite skämtsamt för folk att jag gärna ställer upp som barnvakt brukar svaret vara något i stil med "Tror du jag är dum eller?" inlindat i en del rejäla hånskratt. Vet inte varför men folk ser väl inte mig som särskilt ansvarsfull helt enkelt. Pappa däremot lyckades alltså kombinera ordet barnvakt med Marcus, i samma mening! Kanske var det ölen som talade, kanske litar han på mig, inte vet jag men igår fick han stå sitt kast och snällt lämna över den lille sötploppen till mig :)
Låt mig förtydliga lite. Viktor är alltså min 4-åriga halvbror på min pappas sida, och även den av mina två halvbröder som inte verkar vara djävulens avkomma, han heter Melker ;)
I värsta hundtricket-anda tågade vi runt på stan, Viktor i barnvagn och jag med ett stort leende på läpparna. Vi åkte karusell efter karusell, vi åt glass i parken, vi matade ankorna, vi mobbade tjockisar - ja, vi gjorde helt enkelt det som alla barn älskar, vi hade roligt!




Att skratta med hela huet

Jag vet, att skriva inlägg med enbart YouTube-klipp är att komma billigt undan, men ibland hittar jag så sjukt roliga klipp att jag helt enkelt inte kan hålla mig. Så offra nu några minuter av ert liv och skratta er harmynta till dessa fyra klipp, det gjorde jag och jag ångrar mig inte en sekund ;)



Note to self...

Att somna i ett solarium med armarna längs sidan är ingen höjdare.



Bland rödhåriga fräkniga människor med gröt i halsen

Jag är nog den spontanaste människan jag vet och ofta är det till min nackdel. Jag tar mig an projekt jag inte ens borde tänkt tanken på, jag säger saker utan att tänka mig för och jag hamnar i knipor inte ens Chuck Norris skulle klara sig helskinnad ur.
Men sen finns det tillfällen då spontaniteten blir min räddare i nöden - som igår.
Tanken för dagen var att göra det jag gör bäst, alltså ta det väldigt passivt, gärna i en säng eller soffa. Då ringde plötsligt Basse som "tagit ledigt" från jobbet och var sugen på att hitta på något. Efter lite slentrianmässigt kliande i skalpen och rynkande av pannan styrde vi kosan mot Ödåkra. Närmare bestämt till Väla centrum där jag inte varit på flera år. Vi mindes båda det som ett stort köpcentrum med ett kanonutbud av butiker och restauranger. Våra höga tankar om detta Skånes Ullared var dock ganska fel då vi möttes av en hel drös ointressanta butiker fyllda till bristningsgränsen med människor som var så gamla att de slutat fylla år.
Efter någon timmes misslyckad shopping yttrade Basse den mest korkade samling ord jag någonsin hört; "Vi tar en sväng inom IKEA också, det går snabbt". Att någon ens lyckas kombinera "sväng inom", "snabbt" och "IKEA" i samma mening är värt en eloge, för finns det något ställe jag får panik av så är det just IKEA. När jag gick där i deras genom deras välsorterade barnavdelning muttrandes med skygglapparna på fick jag dock syn på de beryktade bläckfiskarna, vilket faktiskt fick mig att skratta till nog för att göra resten av tiden till ett nöje :)



På IKEA hittade vi heller inget som föll oss i smaken, så vi beslöt oss för att ta en tripp till Helsingborg när vi ändå var i trakten. Förvirrade som två fiskar i en toalettstol strövade vi runt, gata upp och gata ner, utan att ha en aning om varken vad vi letade efter eller var vi skulle hitta det. Just när motivationen var som sämst började det även regna. Inte sådär mysigt hålla-hand-under-ett-paraply-regn, utan verkligen så att himlen öppnade sig.
När det regnar ute brukar jag drömma mig iväg till något varmt land med långa benvita stränder och flickor i bastkjolar. Just igår blev den drömmen verklighet och biljetter köptes till just ett sådant land. Antar att de flesta tänker på samma land som jag när ni hör dessa underbara kriterier, men för er som ännu inte drömt er iväg handlar det såklart om turistmålet Danmark ;)




Vår drömsemester var dock lite för sent inplanerad för när lyxkryssaren efter dryga 20 minuter nått hamn var klockan redan 17:00 dansk tid vilket innebar ännu mer stresshopping eftersom alla danska butiker av någon anledning stänger redan kl 17:30.
Jag anser mig kunna hantera stressiga situationer väldigt bra, men igår visade det sig att min självbild nog är aningen skev. Att återvända från Danmark helt utan alkohol borde vara straffbart, så i sista sekund lyckades jag få med mig en 5-liters bag-in-box. Inget fel med det, vinet var billigt och boxen väldigt dekorativ. Men tro fan att jag, klantarslet Knutsson lyckats köpa RÖDvin, vilket jag märkte först när jag kom hem och skulle ta mig en jäkel. Visst, det duger i krig, men det är lite som att äta bacon när man är sugen på oxfilé. Oxfilé hann vi förresten också avnjuta igår på Helsingborg Steakhouse.


Nu sitter jag här hemma och ska snart slänga mig i duschen. Det är lillördag och utgång på schemat, vilket kommer vara pricken över i på en annars mycket trevlig dag med fika och shopping på stan med Bettan. Först måste jag dock visa att gårdagen inte var helt lönlös. Jag hittade faktiskt tre t-shirts i grannlandet (alla från Levi's) och idag blev det även ett nytt bälte av okänd kvalisort.



(Ja, jag är fullt medveten om att texten på den svarta passar mig som handen i handsken)
;-)

Hey good lookin'!



'cause every time I see your bubbly face

I get the tinglies in a silly place

M'aimer pour qui je suis

Har haft väldigt mycket som snurrat runt i mitt huvud den senaste veckan vilket har gjort att jag stängt in mig lite, så sorry om jag har varit lite svår att få tag på för er som jagat mig.
Lite trevligheter har jag dock hunnit med, som en grillkväll med öl och kortspel med mamma och lite annat löst folk i Åhus. Det var en riktigt trevlig tillställning som nog gjorde mer nytta än jag först trodde. Det var iallafall ett skönt avbrott som var väldigt uppskattat :)
Sen har ju Kristianstadsdagarna äntligen dragit igång, men änsålänge har jag inte riktigt levt ut mina stora planer om oavbrutet ölande eftersom jag har jobbat hela helgen. Igår jobbade jag 14 timmar och kände mig riktigt slut i kroppen när jag äntligen skulle hem. Men tji fick jag för klockan 23 när passet var slut stod Juden och Polacken och väntade lömskt vid utgången. De ville dra med mig ut en sväng, och även om jag helst av allt ville hem och slänga mig i hängmattan är jag ju inte den som är den. Det blev en rundvandring på stan med fyllekalas på både Cohibar och Taste. Eftersom det blev en så sen utgång så hann jag inte riktigt komma ikapp i promilleracet men jag lyckades ändå både spilla ut en hel grogg över mig själv och tralla lite gamla goda låtar på Taste med diverse enirotroll :)
Nu har jag precis slutat för dagen och har en hel veckas ledighet att se fram emot. Tydligen ska ju vädret bli helt värdelöst nu de närmaste dagarna men vad gör det? Det kommer ju en riktig lyxhelg snart med tivolirock och allt vad det innebär.

Sisten till baren är en fasanplockare! :)






"Likt oblat vid nattvarden gör denna blogg mig beroende"
- Carola Häggkvist

"Nästa års partimanifest består av en länk till plotsligt.com"
- Fredrik Reinfeldt

"Som en snaps till frukostmackan - uppiggande och glädjande"
- Christer Pettersson

"Svenska akademien har hittat sin ledstjärna"
- Horace Engdahl

"Anledningen till varför jag inte stannade kvar i rymden"
- Christer Fuglesang