Årets julklappstips

Har förresten kommit på vad jag önskar mig i julklapp. Tittade på Roomservice häromdagen när de gjorde om hemma hos Carolina Klüft. Mitt i soffbordet sågade de upp ett hål och satte in en eldstad i glas som var så läcker att jag ringde runt till olika leverantörer. 19900kr behagar de ta betalt, så nu vet ni vad ni ska köpa till mig i julklapp om ni undrar.


Såhär bra mår jag idag

Har sparat detta YouTube-klipp till den dag då det är riktigt illa. Den dagen är idag.



Jag kom, jag sågs, jag klipptes...

...och sedan insåg jag att jag redan nu saknar mitt långa hår.


Dagens fundering

Det sägs att kvinnor står för mindre än 30% av alla trafikolyckor.
Är inte det lite mycket med tanke på att ratten inte ens sitter på deras sida?

Workin' in a coal mine

Då var man tillbaks från den kungliga hufvudstaden. För oss lantisar kan man säga att det var en upplevelse, trots att dagarna huvudsakligen spenderades på hotellet. Den stora skillnaden gentemot Kristianstad var väl Stockholms totala avsaknad av fordon dragna av hästar, samt att de där uppe har någon grå beläggning på vägarna som de valt att kalla, håll i er nu, asfalt! I övrigt var det som hemma fast annorlunda.

En sak är dock säker. Att sitta i en bastu på sjätte våningen med en iskall Mariestad och titta ut över staden på betald arbetstid är något jag gärna gör fler gånger.




(För övrigt så är det inte alls homogay att ta bilder på sig själv i en bastu)

Okej då, ett till innan läggdags

Miserabel
mis¹era⁴bel l. mi¹-, adj.
 -ble, -bla; -blare. adv. -T.
( mis- 1635 osv. miss- 1712–1791. -able, sg. obest. 1729–1775 )
[jfr dan. o. t. mise­rabel; av fr. misérable, av lat. miserabilis, beklaga, till miser (se MISER, adj.);

När ens största bekymmer i livet är att man ska råka fimpa i grogglaset istället för fimpglaset.

Reflektioner när man inte kan somna trots att man borde.

Jag kanske inte är den smidigaste personen i världen när det gäller kommunikation i ett förhållande. Jag har en viss förmåga att tala innan jag tänker, och det finns alltid stunder då jag direkt efter att ha öppnat brödklykan ångrar mig bittert - det finns det vittnen på.
Men när jag ser hur folk omkring mig uttrycker sina känslor så inser jag att, nej, jag är nog inte that big of an asshole ändå. Jag tänker såklart på mina MSN-kontakter.
Kan någon förklara för mig hur man i vuxen ålder kan förmedla djupa och "sanna" känslor via <Skriv ett personligt meddelande>?

Varje gång jag loggar in verkar folks verkligheter gå från himmel till helvete - and back again.

Dag ett -     Insert valfritt tjejnamn - Du är mitt allt
Nästa dag - Insert valfritt tjejnamn - Ensammast i världen
Nästa dag - Insert valfritt tjejnamn - <3<3<3 Insert valfritt killnamn
Nästa dag - Insert valfritt tjejnamn - Far åt helvete!
Nästa dag - Insert valfritt tjejnamn - Vi två för alltid snuttepluttegullplutt!

Jisses! Folk borde börja skicka brev igen - som på den gamla goda tiden.

You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.

Ibland kan jag bli sådär nöjd med mig själv när jag skriver något riktigt bra, eller när jag skriver något riktigt roligt. Då känner jag den där underbart narcissistiska självgodheten, som om jag vore herre på täppan - the life of the party.
Sen läser jag Donny Hedlunds blogg och inser att, nej, jag är en skamfläck i historien - en nolla.

Stor note to self (och alla andra för den delen):
Hur bra man än är och hur bra man än skriver så är alltid Donny tio strån vassare.


Jag gör om alla söndagar till lördag ikväll

Sitter på jobbet och blir helt plötsligt lite sentimental. Jag har sagt flera gånger tidigare att denna blogg ska vara personlig men inte privat. Men ändå har jag ibland inte kunnat hålla mig från att skriva ner en massa negativa känslor när bergochdalbanan haft sina dalar. Därför tänkte jag passa på att för en gångs skull hålla huvudet högt och skriva att allt faktiskt känns bra just nu. Visst, ekonomin och hälsan är väl lite uppochner som vanligt, men i övrigt går jag runt med en bra magkänsla och det känns fint på något sätt.

Imorgon bär det av på konferens till Stockholm så nu hör ni inte av mig på två dagar.
Tills dess kan ni passa på att skratta åt Malax-nytt:

Klicka här!

Fairytales of New York

Julmusik i bakgrunden, julfilm på Tvn och lussekatter i ugnen.
Ikväll firar vi låtsatsadvent och gud nåde den som kallar mig något annat än huslig ;)




Saker som driver mig till vansinne - Del 3

När ens nästan splitter nya 50" plasma-TV helt plötsligt har ett svart sträck tvärs över bildytan. Och när man ringer butiken man köpt den i och de förklarar att deras servicebil är trasig så man måste köra TVn till dem själv. Och när det tar serviceverkstaden 3-4 veckor att felsöka den. Och att man inte ens kompenseras med en låneTV.


Denial is a river in Egypt

Klippa mig? Jag? Vad menar du?



Att komma ut ur garderoben

Ni som hängt med ett tag minns kanske hur det brukar se ut i min garderob?
Om inte så kanske denna bild friskar upp ert minne:



Efter en tripp till IKEA för några veckor sedan och efter en helkväll med Nettan som arbetsledare har nu garderoben fått ett helt nytt utseende. Allting är sorterat snyggt och prydligt i lådor och tröjorna hänger i färgordning (nästan iallafall).



Därför känns det skönt att fylla på med lite nya roliga kläder, så idag har jag shoppat loss lite:


Knack knack! Hven där?

Vad gör man när det är blåsigt, kallt och regnigt på fastlandet? Man beger sig ut på en ännu regnigare, ännu blåsigare och ännu kallare ö såklart! :) I lördags var det dags för Veronica och Gustavs årliga Hven-fest så vi satte vi oss på en färja från Skånes Bagdad - Landskrona.

Väl där bjöds det på välsmakande tacopaj och innan man visste ordet av var det full fest, som vanligt när Veronica håller hov. Efter en inte så nådig baksmälla är jag nu tillbaks på banan och samlad nog för att slänga upp bilderna. En väldigt trevlig kväll med väldigt trevliga personer.








Har några bilder till som inte fick plats. De kommer hamna på http://bilder.plotsligt.com imorgon.

A rare combination of being up to something but good for nothing

Utmanad
Jag brukar undvika att svara på utmaningar och kedjebrev osv. Men eftersom jag är lite av en exhibitionist och borderline narcissist så gör jag ett undantag när Veronica tydligen "utmanat" mig.

Instruktioner

- Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
- Utmana sju bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

Då kör vi igång:

- Jag är totalt livrädd för att dricka den sista slatten ur mjölkpaket. Jag vet att det är samma mjölk som i resten av paketet, men jag amputerar hellre mitt vänsterben än att dricka schlumpen.

- Jag brukar ljuga och säga att jag är livrädd för hästar, enbart för att reta upp hästägare.

- Jag har märket kvar från när jag blev huggen i armen med en blyertspenna när jag gick i 7an. Några dagar senare blev en kompis sugen på att göra detsamma så han högg mig i handen, vilket också lämnat ett märke.

- Innan jag slutade snusa för 4 veckor sedan var det så illa att jag utveklat en förmåga att i sömnen (utan att vakna) bytte snus 3-4 gånger per natt. När jag vaknade lade där därför alltid 3-4 använda snusprillor på nattygsbordet.

- Jag är enormt slösaktig och dålig på att hålla reda på min egen ekonomi, men ändå är jag grymt ekonomiskt intresserad. Jag sysslade lite med aktier innan och lyckades förvandla 22000kr till 91000kr på bara ett halvår. Pengarna investerades dock i en bil som nu står helt värdelös och ruttnar i ett garage i Everöd. Oväntat.

- Min skivsamling består av 1 Hellström-cd, 1 AC/DC-cd och 13 Lasse Stefanz-cd:s.

- De värsta fyllorna jag någonsin haft var antingen:
När jag festat loss på Rabarber och fick slut på pengar vid 01-tiden. Jag tänkte ta bussen hem men gick av någon anledning helt fel håll och hamnade vid norretullskolan. Där såg jag en vit nissan micra med tre araber i. Tydligen var det en svarttaxi för det sista jag minns är att jag hoppade in i bilen och lovade dem 200kr om de körde mig hem till Vä. Problemet var ju bara att jag inte hade några pengar. Sen minns jag som sagt inte mer förrän dagen efter då jag vaknar på köksgolvet helt naken med bara en strumpa på vänsterfoten.

Eller när jag varit på krogrunda inne i stan och skulle ta bussen hem. Råkar hoppa av vid fel hållplats i Vä och börjar gå hemåt (trodde jag). Jag går och går och går tills jag helt plötsligt inser att jag inte har någon aning om var jag är. Detta var mitt i vintern och jag hade bara en tunn skjorta på mig, men ändå fick jag för mig att gå och lägga mig i en snödriva för att sova. Vaknar som tur är efter en kvart och börjar knacka på fönstren på de hus jag ser i närheten, i hopp om att bli insläppt. Ingen vaknar så jag går tillbaks till vägen och får stopp på en bil. Hoppar direkt in i passagerarsätet, men tanten som körde blev så livrädd att hon började slå på mig med sin handväska, vilket gjorde att jag var tvungen att hoppa ut igen. Totalt krossad av nederlag ringer jag mitt ex Milla och förklarar att jag är utanför henne. Hon går ut och letar, men problemet är att hon bor fem mil därifrån. Till slut får jag tag på mamma som får komma och hämta mig. Tydligen hade jag gått till Ovesholm (5km) och irrat rundor där.

Eller är det när jag och Henrik haft shot-race på Jägermeister i Everöd. Efter jag sänkt 16 shots begav vi oss till en fest i Sönnarslöv där jag drack ytterligare tre shots innan jag däckade i värdens systers säng. Vaknar efter en timme av att jag ligger och spyr som en gris. Tänker direkt att jag måste ta till flykten och började springa ut från huset. Hoppar över ett staket men fastnar med skon och får en spricka i foten. Till slut får jag skjuts till Henke där jag tar min cykel och börjar cykla mot pappas hus. Efter en tvär högerkurva kör jag rakt ut i skogen, ramlar och somnar. 45 minuter senare vaknar jag och börjar gå hem, tills jag inser att jag glömt cykeln.

Eller när jag, full som ett as, skulle ta den gröna bussen hem till Vä men råkar hoppa på en gul buss och somnar i sätet. Därefter vaknar jag helt plötsligt på en busshållplats utan att ha en aning om var jag är. Det enda jag ser i närheten är något som heter Hasses ICA. Helt bottenfrusen var jag och efter att har ringt ett par olika taxibolag inser jag att jag är i Glimåkra som ligger drygt 4 mil hemifrån. 800kr gick taxinotan på.


Hoppar gärna över att länka till 7 andra bloggare. Hugg in bara.


Varför jag inte betalar TV-licens


En bra deal

Jag gillar fars dag. Här dyker man upp med ett taffligt inslaget paket innehållandes sex rullar toalettpapper, senaste numret av Amelia och en påse Riesen-kolor. I retur blir man bjuden på underbart smaskig varmrökt lax och en daim-tårta. Jag säger som Obama - "Yes we can!".


Saker som driver mig till vansinne - Del 2

När man stressad som en gnu står i systembolagets långa kö, kommer fram till kassan och blir nekad köp för att man råkat festa sönder sitt körkort veckan innan.

- "Tyvärr är inte det giltigt."
- "Men det är ju samma körkort som alltid?!"
- "Men det är delat, så det gäller inte."
- "Men du ser ju att bitarna hör ihop? Jag blir väl inte yngre för att det är delat?"
- "Nej, men nu är det så."
- "Tssss..."


Hit me with your best shot arbetsmarknaden!

Såhär i finanskristider dyker det upp lite funderingar. Uppsägningarna haglar och folk tvingas krypa till arbetsförmodligen i hopp om en ny karriär. Vad händer om jag blir uppsagd?
Inte har jag någon utbildning att falla tillbaks på och inte heller är jag särskilt sugen på att bli soffliggare (igen). Därför måste jag vara förberedd; måste ligga steget före och ha en plan.

Vilket yrke kommer förbli lukrativt oavsett konjunkturen? Jo, att vara dragqueen!
Glada välbärgade företagare behöver alltid någon form av underhållning medan stackars utmärglade industriarbetare behöver någon de kan titta på och tänka, "det kunde varit värre". Och det säger jag er, when the shit hits the fan så är jag redo!


En produktiv dag på soffan

En liten notis bara. Hör ni någon i framtiden säga:
"Men hur ska vi nu kunna spela det klassiska kortspelet Neger och President?"
 
så var jag bannemig först!

Hör ni det? Först!

Konsten att baka en tårta

Nu när man är ett år äldre och visare så tänkte jag att tiden var mogen för att bjuda på en seriös tårta. Därför gick jag i fredags in på nätet och letade upp en riktigt smaskig och imponerande seriös skapelse. Receptet innehöll en hel del ingredienser och inget hade jag hemma så en rejäl shoppingtur var ett krav, vilket tog längre tid än väntat då gelatinpulver och florsocker inte riktigt är de mest vanligt förekommande sakerna i Casa del Marcus.


"Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn"


Saknar man rivjärn får man förlita sig på en gammal hederlig köttkniv.



"Häll smeten i en smord 23 cm form med löstagbar kant."


En vad då för form? Och vilken smet? Denna?




"Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil.
Vispa äggulor och florsocker pösigt."


Erkänn nu! Läser man detta stycke lite för snabbt så låter det som att man ska
blanda alla resterande ingredienser i en bänkmixer, eller hur?



293 gråa hår och någon timmes konstant skrikande senare inser jag att det bästa
nog är att slänga ingredienserna, elda upp receptet och hälla upp en whisky



För visst blir det bättre med en helt vanlig jävla marängtårta gjord på frihand?


Hej och tack för kaffet!

Som jag sagt tidigare så är jag inte särskilt glad för att bli äldre, men att fylla år det gillar jag. Särskilt när man blir serverad lyxfrukost bestående av ost och skinkmackor samt en morotskaka som till och med får min favoriträtt smörgåstårta att skämmas. Efter frukosten blev det en sväng till badhuset. Har inte varit där på flera år så det var helt klart ett trevligt återseende. På kvällen blev det sushimiddag på Kimpos, vilket blev en så stor fars att jag skulle behöva hela kvällen på mig för att redogöra allt. Kvällen avslutades med ett annat skönt återseende, nämligen Näsby Bowlinghall där jag återigen visade var skåpet ska stå och totalt förnedrade allt motstånd.
Som pricken över i fick jag denna råsnygga t-shirt från Amplified av en smånervös Nettan ;)


På lördagen var det dags för släktkalas med efterföljande utgång. Släkten droppade in vid 14-tiden och högg direkt in på Guitar Hero. Slutstriden stod mellan farfar och Melker. Med en 3 note streak tog Melker hem slutspurten och kröntes till årets rockikon.




Jag ska inte säga att jag spottar i glaset resten av året heller, men just helgen då jag fyller år är enligt rutin en av de absolut galnaste. Denna gång blev inget undantag utan ett totalt crescendo i fylleri. All in!








ETA 5,5h and counting

Ja, jag har varit rejält seg med uppdateringar den senaste tiden. Jag jobbar på det...





"Likt oblat vid nattvarden gör denna blogg mig beroende"
- Carola Häggkvist

"Nästa års partimanifest består av en länk till plotsligt.com"
- Fredrik Reinfeldt

"Som en snaps till frukostmackan - uppiggande och glädjande"
- Christer Pettersson

"Svenska akademien har hittat sin ledstjärna"
- Horace Engdahl

"Anledningen till varför jag inte stannade kvar i rymden"
- Christer Fuglesang